TOP
Kaas in onze hoofdzaak

Hollandse Kazen

CONO Kaasmakers is de meest duurzame kaasfabriek van Nederland


De Kaas voor Eriks Delicatessen wordt gerijpt in een pakhuis met speciale condities. Na twee weken, wanneer de kaas de fabriek heeft verlaten, begint het rijpingsproces. Het rijpen, ook wel affineren genoemd, is bepalend voor de verdere ontwikkeling van de smaak. Vooral een hogere temperatuur (15 graden) en een hoge luchtvochtigheid leveren een kaas op met een volle smaak, meer smeuigheid en een dunne korst. De rijping onder deze condities is alleen mogelijk in een pakhuis met speciale condities. Alleen op deze wijze gerijpte kaas komt bij Eriks Delicatessen in de winkel te liggen onder eigen merk.


Naast onze eigen kazen hebben we een ruim assortiment zorgvuldig gesorteerde boerenkazen









Boeren jong belegen

Boeren belegen

Boeren extra belegen

Boeren Ambachtkaas

Stolwijker Pikant

Boeren overjarig

Geit brandnetel

Geit fenegriek

Oude geitenkaas

Oude Friese nagelkaas

Extra belegen Beemster 30+

Oude komijnekaas

Belegen komijnekaas

Tynjetaler

Hollandse gatenkaas

Boerenpondjes

Rookkaas

Kinderdijk jong belegen

Kinderdijk extra belegen

Boeren Ambachtkaas

Boeren rozemarijn

Brandrood

Boeren nagelkaas

Boeren truffelkaas

Zilte Zeeuwse

Jong belegen geitenkaas

Belegen geitenkaas

Schapenkaas

Mozzarella

Ricotta

Feta


Een speciale plaats nemen de biologische kazen van Remeker in, het voorbeeld van kwalitatieve landbouw in Nederland!


Remeker Pril

Remeker Rijp

Remeker olde


Buitenlandse Kazen

6 soorten. Een voorbeeld uit het assortiment per soort.

Verse kazen

Mozarella, Feta

Wit schimmel kazen

Brie, Camembert

Geitenkazen

Crottin, St. Maure

Roodbacterie kazen

Munster, Eppoise

Blauwschimmel kazen

Roquefort, Fourme d'Ambert

Harde kazen

Comte, Beaufort, Manchego

Eigen affinage

In de winkel hebben we een eigen rijpingsruimte, waarin we zelf kazen laten rijpen, ‘affineren’ genoemd. We selecteren zorgvuldig kazen en laten die affineren bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor ontwikkelen ze een bijzondere en intense smaak.

eigen affinage